Adni öröm

2021.12.17. 19:12

Megmozdította az adakozókat a Máltai Szeretetszolgálat akciója

Zs. J.

Adni öröm, érződött tegnap délután az Árkád bevásárlóközpontban az InterSpar előtt felállított pultnál, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai fogadták a vásárlók szeretetcsomagjait. A szeretetszolgálat 1997-ben indította el a Spar Magyarországgal közösen az Adni Öröm! akciót. A Budapesten induló kezdeményezés mára országos lett, 149 Spar üzlet csatlakozott. 

 

Alig indult az akció a pécsi bevásárló-áruházban, egymás után érkeztek az adományok. Egy középkorú nő félig pakolva tolta a pult elé a bevásárlókocsit: olajjal, liszttel, cukorral megrakva. Jöttek fiatalok, ők egy-egy csokit adtak, mint mondták ennyit enged a zsebpénzük, de külföldi egyetemisták is adakoztak. 

Az akció Baranyában Pécs, Siklós, Szigetvár, Mohács, Kozármisleny Spar üzleteiben zajlik december 1–21. között. A leadott tartós élelmiszerekből karácsonyra egységcsomagokat készítenek, amit rászoruló családokhoz juttatnak el. A gyűjtés keretében a vásárlók adománykártyával is segíthetnek, a befolyt összegből is tartós élelmiszereket vásárolnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában