Éhesek sem maradunk

2022.06.30. 16:31

Levendulaszüretre várják az érdeklődőket Aranyosgadányban

Levendulaszüretre várja az érdeklődőket július 2-án, szombaton délután öt és este nyolc óra között Aranyosgadány önkormányzata.

M. R.

Fotó: Pesthy Márton

A Kossuth Lajos utca és a Petőfi Sándor utca között, a halastó mellett található levendulaültetvényen a résztvevők tasakokba szüretelhetik az illatos virágokat. Fotózkodásra is nyílik lehetőség, amatőr és profi képek témájául, hátteréül egyaránt szolgálhat a lila levendulatenger, ehhez illeszkedő további látványelemként egy fehér biciklivel is készülnek a szervezők.

Másnap, vasárnap pedig búcsút tartanak a faluban, a Szent László tiszteletére szentelt kápolnában délután négykor ünnepi szentmisét mutat be Dohány Zoltán atya. Ennek keretén belül az idén termelt levendula megáldására is sor kerül. Ezt követően a kápolna melletti teremben levendulás ételek kóstolójára is várják az érdeklődőket, akik többek között levendulával ízesített süteményeket és szörpöt is ízlelhetnek.

levendula

Képünk illusztráció
Forrás: Nagy Balázs

A településen már több éve folyik levendulatermelés. Az ideihez hasonló, nyilvános szüretet tavaly szerveztek először. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, illatos és egészségügyileg is jótékony hatású, apró lila virágokat először kiszárítják, majd értékesítik a környéken, továbbá díszeket is készítenek belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában