Fontos a kontroll

2022.08.11. 19:31

Elképesztő! Korcsoportonként az idősebb hölgyek isznak a legtöbbet

M.B.E.

A kép illusztráció

Érdekes és elgondolkodtató eredményre jutott egy ausztrál kutatás. A New Edith Cowan Egyetem kutatói szerint ugyanis az idősebb nők fogyasztják a legtöbb alkoholt a korosztályuknak ajánlott irányelvekhez képest.

Noha tudatában vannak a lehetséges egészségügyi kockázatoknak, mégis sokat isznak és szemet hunynak a lehetséges mellékhatások felett. De miért isznak az idősebb nők?

A felmérés alapján azért, hogy jól érezzék magukat úgy, hogy egy bizonyos határt ne lépjenek át. Tehát nem a lerészegedés, hanem a jó kedv a cél, miközben a tiszteletteljes viselkedés megmarad. A tanulmányban 49 dán, valamint ausztrál 50–69 év közötti nő társadalmi ivási szokásait vizsgálták.

Minden válaszadó úgy vélte, hogy az alkoholfogyasztás az ő korosztályban normális és elfogadható, azonban az ivás alatti kontroll fontossága az alkoholfogyasztás nagyon lényeges mércéje.

Ez azt jelenti, hogy az 50–69 év közötti korosztály számára akár a mértéktelen ivás is belefér a mindennapokba, ha nem történik kontrollvesztés, azaz totális lerészegedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában