Szülinapra készülnek

2022.09.27. 19:25

Avantgárd makói black metál is lesz a Fishingen

F. Z.

Forrás: Thy Catafalque Facebook oldal

Az, hogy színpadra lép Kispál és Lovasi, a Quimby, a 30y, a Bohemian Betyars, az Elefánt, az Esti Kornél, a Carson Coma, a Hiperkarma, a Platon Karataev, a Kiscsillag, az Analog Balaton, a KFT, a Parno Graszt, és még Beton.Hofi is, annyira azért nem megdöbbentő, hiszen az elmúlt években már látthatuk őket a Panoráma Campingben. Az igazán nagy szám a Thy Catafalque fellépése jelenti.

A makói Kátai Tamás projektje, amelyet a szaksajtó avantgárd black metálnak nevez ugyanis nem igazi zenekar: gyakorlatilag egy egyszemélyes projekt, a minden hangszeren játszani tudó zenész mindig is egyedül rakta össze a dalokat, majd a lemezeket. 2021-ben azonban a Fekete Zaj fesztiválon a Thy Catafalque-ért rajongó zenészek (úgy másfél tucatnyian) összeálltak, és élőben is eljátszottak jó néhányan dalt. Ugyanakkor a siker sem garantálta, hogy lesz folytatás – azóta is csak néhány alkalommal állt össze újra a formáció, úgyhogy a jövő nyári Fishing-fellépés valódi kuriózum lesz, amelyen ott a helyünk mindenképpen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában