A gyerekeké a hétvége

2023.04.08. 07:00

Sok húsvéti program közül válogathatnak a családok

Rengeteg húsvéti program közül válogathatnak a családok a következő napokban. A kisebb településeken már a nagyhét első felétől tojásfestő és -díszítő kézműves-foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek, de a nagyobb programok, műsoros rendezvények a következő napokban várják az érdeklődőket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: gpointstudio

Zengővárkonyban a Tájház és Míves Tojás Múzeum udvarán minden nap népi játszóházzal várják a családokat, hétfőn 10:30-tól pedig a múzeum előtt a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület hagyományos locsoló műsorát rendezik meg. 
A siklósi várban vasárnap szinte egész nap a gyerekeknek kedveznek. Lesz arcfestés, csillámtetoválás, nyuszisimogatás, lovagoltatás, kézműves-foglalkozások és fotósarok. Délben a spanyolbástyából díszlövést adnak majd le. Ezen kívül 10:30 és 13:30 között ingyenes tárlatvezetések indulnak, 11:30-tól Fegyverek a középkorban, majd 12:30-tól Igazán sötét középkor címmel kezdődik interaktív előadás. A délelőtt folyamán vásári komédiát is láthatnak a várlátogatók. 
A szigetvári vár látogatóit hétfőn a Budai család és Barka Istvánné húsvéti kézműves-foglalkozásra várja. Az érdeklődők természetbarát anyagokból alkothatnak, papírfonással nyuszit készíthetnek, és megismerkedhetnek a tojás tangram játékkal is. 13:30-tól a MancsRanch állatai is meglátogatják a várat. 

Pécsen a Zsolnay Negyedben hétfőn 10-től 18 óráig sok színes program közül válogathatnak az érdeklődők. 10 órától az E78 koncertteremben öt Ringató foglalkozásvezető és többféle hangszer várja a kisgyermekes családokat. A koncert után lehetőség lesz ismerkedni a hangszerekkel, és ki is lehet majd próbálni azokat. 11 órától a Húsvéti Nyuszi nyomában – tojáskereséses detektívjátékot rendeznek a programra regisztrált gyerekeknek. 11 órától az E78 ruhatára előtt csempefestésre, 14-től 17 óráig az E78 koncertterem elzárt részében kézműves-foglalkozásra várják a kicsiket. 15 órakor Könyvből kélt Napocska címmel zenés mesejáték kezdődik az E78 koncertteremben, 17 órától pedig a Lajtorja zenekar koncert- és hangszer­simogatóját tekinthetik meg a látogatók. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában