Bama.hu videó

2023.05.29. 11:30

Ha szombat, akkor is Villány! – a pincesoron is programokkal várták a vendégeket (videó)

A Ha péntek, akkor Villány! rendezvényt továbbgondolva a villányi pincesor vendéglátói idéntől egy új, programsorozattal várják a bor városába érkezőket Ha szombat, akkor is Villány! címmel.

Zs.K.

A tavaly megalakult Villányi Pincesor Turisztikai Egyesület idén egy hat alkalmas rendezvénysorozatot indított, az elsőre programra – a májusi kavalkádra – szombaton került sor.

Kora délutántól Falmisch Péter, majd Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, a PTE Brass Band zenélt a villányi főutcán, 16 órától pedig élő rádiózene-streaming adta a hangulatot. Emellett 11 órától 17 óráig kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel várták a gyerekeket, 14 és 16 óra között pedig Happy Hours akciót hirdettek, azaz ez idő alatt a részt vevő pincészetekben 50% kedvezmény járt a megjelölt termelői borok árából.

Heisz Károly, Villányi Pincesor Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, most első alkalommal a Diófás térről hangosították az összes fellépőt (hogy a pincesor minden részén jól hallható legyen a zene), ez szerencsére nagyon jól működött. Pozitívan értékelte a nyitóeseményt, a fellépők jó hangulatot varázsoltak a pincesorra. A pénteki napot egyébként a pincesor összes vendéglátója nagy sikerrel zárta. Heisz Károly, a Hétfogás Fogadó vezetője úgy fogalmazott, rég nem láttak ennyi embert Villányban. A vendéglátósok dugig voltak az Azahriah koncert előtt és azután is újra megteltek az asztalok. Jerkus Aurél, a MenjBe Sörbár üzletvezető-tulajdonosa is elismerően szólt a péntekről. Folyamatosan érkeztek a vendégek, és láthatóan jól érezték magukat a programokon.

Úgy tudjuk, hogy sokan szállást is kerestek a hétvégére, de minden villányi (és minden valószínűséggel a környező települések) hotelei, panziói is beteltek a pünkösdi hosszú hétvégére.

A „Ha szombat, akkor is Villány!” rendezvénysorozat az idén még a következő időpontokban várja a borkedvelőket a pincesorra: június 10. (Villányi nyári játékok), július 29. (Villányi félrelépés, terítéken a fehér borok), augusztus 19. (Kenyérünnep a Villányi Pincesoron), szeptember 23. (Szüreti mulatságok), október 21. (Villányban TÖKölök!).

Fotó: Zs.K.
Fotó: Zs.K.

A programok tematikája a hagyományokra, ünnepekre és évszakokra épül, így mindig tartogat valami újat és érdekeset az ide látogatók számára. Ezzel a rendezvénysorozattal a Villányi Pincesor Egyesület célja az, hogy a helyi értékeket megőrizze és közkinccsé, a borvidéket pedig népszerűbbé tegye a turizmus fellendítése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában