Summer School

2023.07.28. 15:20

A Pécsi Tudományegyetemen nyáron is zajlik az élet (videó)

A PTE Nemzetközi Igazgatósága számos nyári egyetemet szervez idén nyáron a Pécs Summer School program keretében – olvasóható a PTE közleményében.

Bama.hu

Fotó: UnivTV

A kurzusokon külföldi partneregyetemek, valamint a PTE hallgatói vesznek részt. Az akadémiai programokat a karok biztosítják, míg a programok teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája végzi.

Júliusban három programon 5 kontinens 22 ország 120 hallgatója vesz, illetve vett részt. A francia ESAIA egyetemről 40 hallgató érkezett, akik négy héten keresztül a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vesznek részt.  A European Studies nyári egyetemre a világ minden részéről érkeztek hallgatók. Ők két héten keresztül folytatnak tanulmányokat az európai gazdaságról, politikáról, történelemről, kultúráról és művészettörténetről. Az EDUC egyetemi szövetség és a PTE hallgatói számára szervezett Erasmus BIP nyári egyetem a társadalmi ökológia aktuális kérdéseit járja körbe. A hallgatók a tanórák mellett két pécsi civil közösségnél is folytatnak terepgyakorlatot.

 

A tanórák mellett nagyon változatos kulturális programokat is biztosít az egyetem a hallgatók számára, azzal a céllal, hogy megismerkedjenek a Pécs városával, a régióval és egy életre szóló interkulturális élményt szerezzenek.

A Pécs Summer School programot 2016-ban indította el az akkori Külügyi Igazgatóság azzal a céllal, hogy évről évre egyre nagyobb számú nyári egyetem kerüljön megrendezésre a Pécsi Tudományegyetemen.

A Pécs Summer School programról az Univ TV készített egy kisfilmet:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában