Közösséget teremtenek

2023.07.10. 16:20

Havervagy! Klikkesedés nélküli, oldott hangulatú piknikre hívnak a Tettyén

Július 15-én Pécsen a Tettyén tart pikniket a Havervagy közösség.

Mohay Réka

Fotó: Kreidli Márton

A fővárosban, lassan tizenöt éve indult el a kezdeményezés Kéri Csaba jóvoltából. Az ötlet azzal a céllal született meg, hogy közösséget teremtsen, találkozási, ismerkedési alkalmat kínáljon nyitott és barátkozni vágyó fiatalok számára. A negyven-ötven főt egyesítő megmozdulásból mára huszonötezres közösség jött létre, akik mögött számtalan piknik, esti program, buli, kirándulás, könyv- és filmklub, illetve kötetlen beszélgetés áll.

Az összejöveteleik során a szervezők törekednek arra, hogy klikkmentes bulikat hozzanak létre, ahol mindenki helyét és asztaltársaságát négyfős asztalokhoz sorsolják, ahol egy ideig beszélgethetnek egymással, majd új beosztásban folytatódik egyfajta forgó rendszerben az ismerkedés.

Tartottak már meghívott előadókkal tarkított programokat is, vendégeik között szerepelt Friderikusz Sándor, Geszti Péter, Böjte Csaba, Almási Kitti és Feldmár András is.

A közösség rendszeresen támogat rászorulókat is, amely által szintén össze kívánják hozni a jószándékú, nyitott fiatalokat.

A július 15-i, szombat délután 18 órától kezdődő pikniket a Tettye hangulatos lankáin tartják, ahol ezúttal társasjátékokkal is várják majd az érkezőket, ugyanis a pécsi társasjáték klub egyik szervezője is bekapcsolódik a mulatságba. Az esemény házigazdái buzdítják az érdeklődőket, hogy bátran járuljanak hozzá az egyébként ingyenes eseményhez: ételt, italt, zenét, labdát, pokrócokat és játékokat. A Havervagy szervezői azt ígérik, érdeklődésben, korosztályban és személyiségben egyaránt színes társaság részeseivé válhatnak a programra látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában