Ki is lehet próbálni

2023.08.06. 12:00

Cicis Fekete Pétert mutatnak be - főszerepben a mellábrázolás

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Pla2na

Újabb kiállítás nyílik augusztus 7-én a pécsi Alma Galériában, amely középpontjában a FANTASTITS névre hallgató kártyajáték áll, amelynek megálmodója Lukács Lili.  Ez a játék egy cicis Fekete Péter, amit most először mutatnak be a nagyközönség előtt. 

Jogos lehet a kérdés, hogy mi ez a sok cickó és mit keres egy kártyajáték a galériában. Az utóbbira a válasz, hogy egészen kicsi korunk óta fontos szerepet töltenek be a társasjátékok mindannyiunk életében. Kinek jobban, kinek rosszabul megy, de az biztos, hogy mindenkinek vannak olyan emlékei, amely egy vérremenő UNO-játékhoz vagy éppen egy családi perpatvarba torkolló Monopoly-esthez köthető. De abba talán egyikünk sem gondolt bele játszás közben, hogy egy társasjáték elkészítése, megtervezése milyen hosszú folyamat. Ez is egyfajta művészet.  Minden társasjáték létrejöttéhez kellett egy ötlet, egy grafika, egy egész világ és ezeket mind megalkotta valaki vagy valakik.

Az Alma Galéria ebben a kiállításában a társasjátékokban rejlő művészetet szeretné megmutatni.  A FANTASTITS egy egyszerű, de nagyszerű játék, amelyben az összetettség helyett a látványvilágon van a hangsúly. Éppen ezért a kártyák egy-egy alkotásként is értelmezhetőek. A párok megalkotása mögött rengeteg munkaóra áll, hiszen ez a játék a női mellek igényes, de mégis valós ábrázolásán alapszik.

A helyszínen lesz lehetőség kipróbálni a játékot és megvásárolni díszdobozos változatát. 

A kiállítás megtekinthető augusztusban minden hétköznap délután 1 és 5 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában