Jönnek a Romonyai Rozmaringok is

2023.08.03. 19:15

Karikatúrák, asztalitenisz és finom falatok várnak a bogádi falunapon

Mohay Réka

A kép illusztráció

Augusztus 5-én, szombaton tartják a 18. Bogádi falunapot színes programokkal, amelyek valóban az egész nap folyamán várják a helyi és környékbeli érdeklődő családokat, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Reggel nyolckor indul a Szent István Labdarúgókupa, kilenctől pedig főzőversenyt tartanak, amelyre a 06305263418-as számon lehet jelentkezni. Emellett asztalitenisz versenyre is sor kerül a délelőtt során, majd a kultúrházban a nap folyamán további lehetőség lesz a sportág megízlelésére.

A gyerekeket csillámtetoválás és gyöngyvasaló foglalkozás várja, 14 órától Gál Erzsébet festőnő térítés ellenében karikatúrákat készít az érdeklődőkről. 15 órától „tolerancia-foci” programmal és játékos foglalkoztatóval készül az Énmárka és Stílus – Nők egymásért és a Jövő Generációért Egyesület.

A színpadon is változatos fellépőket ígérnek a szervezők, lesz 10-től délelőtti torna, majd több Horvátországból érkező énekkar is bemutatkozik. Fellép a Romonyai Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyesület, a Baranya Mazsorett Sportegyesület, valamint Richard Davidson bűvész, a Vasasi Bányász Fúvószenekar, a Pécs Város Mazsorett Együttes, a Khepelipeske Rom Tánccsoport és a PTE Brass Band. Az Oberon Társulat a Pipogya férj – Asszonynevelés című előadását kínálja a közönség számára, este fél kilenctől pedig retro disco zárja a programot.

Mindemellett kerámiafestésre, valamint Hungarikum-játszóházon való részvételre, illetve a kerámiafestés kipróbálására is lesz lehetőség. Lesz kézműves játszóház, óriási társasjáték, valamint mesesarok és népi játék is.

A rendezvény során a finom falatok sem hiányozhatnak, hamburger, lángos, kürtőskalács, vattacukor, popcorn, italok és fagylalt is elérhető lesz. A látogatókat kirakodóvásár is várja, illetve a felnőtteknek borstand is enyhülést kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában