Szeretnék, ha lenne folytatás

2023.09.29. 16:40

Felhőtlenül szórakoztak a gyermekek és a szülők is (galéria)

Gyerekek és szülők jókedvétől volt hangos a hosszúhetényi sportpálya szeptember 29-én, ahol a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató családi napot szervezett a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok és szülők számára.

Czeczon Enikő

A térségben több mint 300 vér szerinti családjából kiemelt gyermek él az Ágota Közösség 100 nevelőszülőjénél, valamint a lakásotthonokban 40 fiatalról gondoskodnak.

Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a szervezetnél arra, hogy a nevelőszülői családok azt érezhessék, hogy nincsenek egyedül, ha kérdés, probléma merül fel. De emellett fontos a mentális segítség is, amelyet szabadidős tevékenységeken keresztül biztosítanak. Ezek a közösségépítést, a rekreációt, a felfrissülést is elősegítik.

A családi napon jelen volt a település polgármestere, dr. Csörnyei László, aki arról tájékoztatott minket, hogy több nevelőszülős család is él a faluban, akiknek szeretnének segítséget nyújtani abban is, hogy be tudjanak kapcsolódni a település civil közösségének életébe.

Már a családi nap első óráiban vidám hangulat uralkodott. Kovácsné Dittrich Tímea a Hosszúhetényi Nevelőszülők Egyesület elnöke, nevelőszülő és egyben a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy sikerült egy olyan napot összehozni, ahol felhőtlenül ki tudtak kapcsolódni a családok. A nap reggeli ébresztő aerobic-kal kezdődött, de lehetőség volt lovaskocsizásra, sportversenyen való részvételre, arcfestésre és főzésre is.

A szervezők szeretnék, ha ennek az eseménynek lenne folytatása, és örömmel töltené el őket, ha több szülő kapna kedvet ehhez a nehéz, de szép hivatáshoz, a nevelőszülőséghez. Hosszúhetényben ehhez minden támogatást megkapnak, és sok lehetőség nyitva áll a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában