Ez az ő napjuk a világban

2023.09.28. 16:40

Zenés műsorral, megvendégeléssel köszöntik az idős lakosokat

Minden évben október elsején az időseket köszöntjük az Idősek Világnapja alkalmából. Ez a jeles nap lehetőséget ad arra, hogy megköszönjük az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tettek és tesznek. Ilyenkor valamennyi önkormányzat megvendégeli, vagy valamilyen más formában megajándékozza az idős lakosokat. Baranya vármegyében is hagyománya van az idősek méltó köszöntésének.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Czene

Siklóson több mint tizenöt éve zenés-vacsorás esttel köszöntik az időseket, a rendezvényt idén szeptember 29-én, 17 órakor tartják meg a gimnázium sportcsarnokában. A 300 főre tervezett programon először Riegl Gábor polgármester köszönti a megjelenteket, majd a Kanizsai Dorottya Általános Iskola két diákja mond egy-egy verset. Fellép a Nihil Chips zenekar, a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola siklósi tagozata tánckoreogáfiákat ad elő, végül pedig az Idősek Klubjának kórusa örvendezteti meg a közönséget.

Forrás: Siklósi Önkormányzat

Villányban szeptember 30-án zenés-énekes műsorra invitálják a helyi lakosokat a Diófás térre. 15:30-tól Ahmann Balázs vezénylésével a Villányi Általános Iskola Pöttömzenekara ad koncertet, amely után Rózsa Bernadett és Götz Attila énekes műsor következik. Utánuk Kopogó Cipők örömtánc bemutatóját láthatják a résztvevők.

Harkányban is évek óta hagyomány az idősek világnapjának méltó megünneplése, az idős lakosok megvendégelése, köszöntése. Erre a jeles alkalomra idén is a Kiss József Művelődési Ház szervezésében kerül sor. A programra minden 65. életévét betöltött harkányi lakos meghívást kap, és a számukra rendezett színvonalas és kedves műsornak köszönhetően minden évben több százan érkeznek a rendezvényre. Az idei évben október 2-án a Művelődési Ház nagytermébe várják a meghívottakat, ahol 16.25-től Kusnyér Anna és Balásy Szabolcs zenés előadása nyitja a műsoros estet. Utánuk a harkányi óvodások örvendeztetik meg a közönséget, 17.45-től pedig a vacsora kezdődik, amely alatt a mohácsi Tomas Tambura Trió szolgáltatja a hangulatos zenét. A vacsorát követően – már szintén hagyományosan – Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere mond köszöntőbeszédet, utána pedig a képviselő-testület tagjai és intézményvezetők ünnepi tortával kínálják a jelenlévőket. 19.30-tól Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész operett-előadása (zongorán közreműködik: Hegedűs Valér) szórakoztat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában