Bama.hu videó

2023.11.09. 10:00

Mesebeli szereplőnek érezhetjük magunkat ebben a kilátóban (videó)

Ha a Mecsekben kirándulunk, akkor lépten-nyomon csodákra bukkanhatunk. Ez alatt nem valami kézzel foghatóra gondolok most, hanem magára a látványra, amely egy-egy kilátóból tárul elénk, amiből van egy pár a hegységben. Nemrég a Sós-hegyi-kilátót céloztuk meg, és mondanunk sem kell: imádtuk.

Czeczon Enikő

Úgy magasodik az erdőben a Sóshegyi-kilátó, mint a bebörtönzött Aranyhaj tornya. Ugyan mi lépcsőkön jutunk fel a magasba, és nem kötélként is jól funkcionáló hajzuhatagon, de akkor is úgy érezzük magunkat, mintha egy mesevilágban járnánk.  

A kilátót 1988-ban adták át a Pintér János Parkmegújítási Program keretében, de évek múltával baleset-veszélyes állapotára hivatkozva bezárult a túrázók elől.

2021 azonban változást hozott a kilátó életében, hiszen felújítva, frissen és ropogósan adták át, hogy a kirándulni vágyók újra túrabakancsot húzhassanak, és ellátogassanak a Mecsek ezen kincséhez, hogy élvezhessék a természetet és a csodálatos panorámát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában