Látványos lesz

2023.12.21. 16:20

Véméndtől Somberekig vonulnak majd a fénytraktorok

December 22-én rendezi meg a Somberek és Környéke Gazdakör az idei, II. Adventi Traktoros Felvonulását, melyre közel félszáz feldíszített jármű jelentkezett.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Schipp Bálint

A gépek 15 órától a Véménd - Trefortnál gyülekeznek, majd 16 órától elindulnak Véménd felső irányába, és a Kossuth utcai parkolóban (Schipp Ferenc portáján) állnak meg először, 16:30-kor.

Fotó: Schipp Bálint

Ezután Palotabozsokon, a Denevér presszónál 17:45-kor, majd várhatóan 19 órától Sombereken, a Rosa Schmich téren csodálhatják meg közelebbről a traktorokat. A megállópontokon körülbelül háromnegyed órát töltenek majd a járművek, és itt a gyerekek beülhetnek, fotózkodhatnak, és minden helyszínen készülnek valamivel a látogatóknak is. Sombereken például forró teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és virslivel várják a vendégeket, emellett lesz kézműves vásár, és az ajándékpontokon (minden településen lesz) a 14 év alatti gyerekek átvehetik a gazdakör által összeállított ajándékcsomagot. 

A szervezők azt kérik, hogy a pihenő helyekre mindenki vigyen magával egy bögrét a teázáshoz, illetve forralt borozáshoz. Szeretnék a papír, illetve műanyag poharakat mellőzni, amennyire csak lehet, hogy ne gyártsanak felesleges szemetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában