képgaléria, videó

2018.10.20. 15:01

Ezer motoros gurult be a pécsi Széchenyi térre

A Pécs Plázánál gyülekeztek a kétkerekűek szombat reggel, hogy délután elinduljanak a Széchenyi térre a hetedik alkalommal megrendezett Szezonzáró Motoros Gurulás során.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Mint mondták, mindenhol sütött a nap, de a Pláza közelében köd szállt alá, mikor megérkeztek az első járművek, ezért kicsit aggódtak eleinte, de hamarosan gyönyörű idő lett mindenhol. Több mint ezren jöttek össze, érkeztek kétkerekű vasparipák az ország más tájáról is. A délelőtt egy kis érdekes játékkal telt. A szervezők, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület játékra hívta a résztvevőket, kiválasztották a legfiatalabb, a legidősebb és a legtávolabbról érkezett motorost. A legfiatalabb 15 éves volt, a legtávolabbi kétkerekű Hódmezővásárhelyről gurult be, de a legidősebbre nem jelentkezett senki. Így hát elmondható, mindenki fiatalnak érezte magát ezen a napon.

Délután egykor rendőri felvezetéssel elindultak a Széchényi tér felé. Az Irgalmasok utcáján és a téren több száz érdeklődő várta a menetet. Negyed egykor kanyarodott be az első vasparipa az Irgalmasok utcájára, és csak jöttek, és jöttek...

Közel negyed óra volt, míg az utolsó is begurult a térre. Itt leálltak, megpihentek. Sok érdeklődő fényképezte a szebbnél szebb gépeket. Délután kettőkor elindultak Villányba, ahol csatlakoznak hozzájuk a beremendi motorosok, akik ma egyik barátjuknak szerveztek jótékonysági gyűjtést és koncertet. A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület itt adja majd át az általuk összegyűjtött adományokat.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=deQJf6AeaSc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában