Postabontás

2022.02.07. 19:21

Sokan sírják vissza Pécs régmúltját - írja olvasónk

Joggal vádolnak bennünket, „ős-tükéket” azzal, hogy csak siránkozunk, és visszasírjuk ennek a városnak rég elfelejtett múltját és emlékeit.

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Például a sétatéri kioszk, mint zenepagoda vasárnaponkénti fúvószenekari-rendezvényeit, az akkor még létező katona-, vasutas, postás-, pénzügyőr, bányász- stb. zenekarok színvonalas műsorát. (Ma ez a város képtelen zenekar fenntartását felvállalni, illetve évenként legalább egyszer egy fúvószenekari találkozót megrendezni.)

 

Visszasírjuk a mecseki Hotel Kikelet teraszáról a gyönyörködést a város panorámájában, a jól karbantartott erdei utakon való sétákat. Lehetne tovább folytatni a felsorolást, a megszűnt programokat, lehetőségeket, amelyek széppé tették ezt a külföldiek által ékszerként emlegetett várost, a hozzá tartozó Mecsekkel. Az azóta betelepültek, és magas tisztséget betöltők egy sikló, vagy kötélpálya ürügyén most olyan kifogásokat emelnek, hogy az emberben felmerül a gondolat: tudják egyáltalán, hogy miről beszélnek? 

 

Ahelyett, hogy körülnéznének a szomszédos országokban, akár még a háború sújtotta Balkánon is, hogy milyen – a hegyi kerékpározás elterjesztése érdekében még kerékpár szállítására is alkalmas – kabinos kötélpályák (siklók) épültek (EU-s pénzekből) az elmúlt években az idegenforgalom növelése céljából. 

 

Egy ős-tüke 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!