Postabontás

2022.03.17. 07:57

Csekken fizetnénk a gépjárműadót - írja olvasónk

Az építményadót és a gépjárműadót a korábbi években együtt fizettük, az értesítés is egyszerre, egy időben érkezett, a csekkekkel együtt.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Mint köztudott, már nem az önkormányzatok adóhivatalaihoz, hanem a NAV-hoz kell befizetni a gépkocsit terhelő adót. 
Az építményadóról szóló értesítést postai úton, a korábban megszokottak szerint megkaptuk, a gépjárműadót érintően viszont semmilyen hivatalos irat, csekk nem érkezett. Hetven év feletti nyugdíjasok vagyunk. A számlabefizetéseinket készpénzben, csekken intézzük évtizedek óta. 

 

A banki átutalást nem szívesen használjuk, mert nekünk a hagyományos megoldás a kényelmesebb. Internetet nem használunk, nekünk fontos lenne a papíralapú tájékoztatás – biztos, hogy sokan vagyunk így ezzel, főként az idősebb generáció tagjai. Aggódunk, hiszen ha nem fizetjük meg a március 15-i határidőig a gépjárműadót, késedelmi pótlékot is felszámolnak. Itt a hosszú hétvége – a posták nyitvatartása is minden bizonnyal ennek megfelelően alakul. Érdemes vajon várnunk a csekkre? 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!