Postabontás

2022.03.27. 18:39

Veszélyes az autóban való dohányzás - állapítja meg olvasónk

Csak akkor lehetne az autóban dohányozni, ha valaki egyedül ül a járműben – a hírek szerint ennek megfelelő törvénymódosítást kezdeményeztek Németországban.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Az elsődleges cél a szigorítással, hogy megakadályozzák, hogy várandós nők vagy kiskorúak jelenlétében rágyújtsanak az autóban. A szabályszegőket pedig szigorúan büntetnék. Úgy gondolom, hogy hazánkban is célszerű lenne bevezetni egy hasonló szigorítást. Mert az rendben van, hogy a többi közt az éttermekben tilos a dohányzás, de gondoljuk csak el, mennyire káros a többi utas egészségére, ha valaki egy autóban gyújt rá. 

 

Esélyük sincs a járműben utazóknak, hogy a füstöt elkerüljék. Ráadásul, ha valaki vezetés közben cigarettázik, meggyőződésem szerint az pont annyira balesetveszélyes, mintha telefonálna, mert könnyen elvonja a figyelmet, ha például véletlenül kiesik a sofőr kezéből, és vezetés közben az égő csikk után kell a kocsiban kutatni. 

 

K. T. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!