Postabontás

2022.04.06. 19:29

A hajdani bányavasúttal sok a gond, de hiába jelzik a környékbeliek - panaszolja olvasónk

Már sokadszor szerepel a DN Postabontás rovatában lakossági észrevétel, ami a volt Pécs-Újhegy és a Széchenyi akna közti bányavasútról szól.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A MÁV vezetése viszont némán hallgat. Úgy tűnik, hogy a vasúttársaság számára az ott lakók problémája kevésbé számít, pedig ez a szégyenfolt nagyon sok embernek okoz problémát. Például a Blaha Lujza utcaiaknak a lezárt lépcsősorral egy átjárási lehetőséget szüntettek meg kelet-nyugati irányban. 

 

Az említett töltés, a viadukt, illetve a Hársfa utca fölötti, használaton kívüli vashíd elbontásával és egy útkorrekcióval egy balesetveszélyes útkereszteződés szűnne meg. Lehetséges lenne a volt Vincellér ház és a vele szemben lévő családi ház szennyvízhálózatba történő bekötése a viadukt alatt a Blaha Lujza utcai csatornahálózatba. 

 

Úgy gondolom, hogy azzal is mindenképp érdemes lenne foglalkozni, hogy a viadukt elbontása után szabaddá váló területen, a mai vaddisznótanya helyén egy átjáróval össze lehetne kötni a Papkert utcát a Blaha Lujza utcán keresztül a Hársfa utcával, lerövidítve ezzel az itt lakók belvárosba jutását. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!