Postabontás

2022.04.25. 07:58

Olvasónk nagy kérdése: miért nem rendelnek több árut?

A Postabontásban panaszolta valaki nemrég, hogy húsvét előtt se lisztet, se étolajat nem tudott vásárolni az általa felkeresett élelmiszerdiszkontokban, mert a polcok üresek voltak.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Nos, sajnos én is hasonló tapasztalatokról tudok beszámolni. Az egyik, általam előszeretettel látogatott élelmiszerlánc egyik üzletében – ahová rendszeresen járok – hetek óta nem lehet kapni kristálycukrot. Szombaton már liszt és étolaj sem volt. Ha az ember a heti bevásárlást szeretné megejteni, akkor nagyon bosszantó, ha ennyi minden nem kapható! Nem beszélve az ürességtől kongó húsos hűtőről. Érthetetlen számomra, hogy egy ekkora üzletben vajon miért nem lehet pótolni az árut? 

Egy másik helyen csirkemellet szerettem volna vásárolni, munka után. A hűtőpult üresen kongott. Megkérdeztem az eladótól, hogy miért nincs a húsféleségből, amire az volt a válasz, hogy a délelőtti órákban kell érkezni, ha valaki csirkemellet szeretne, mert az minden nap gyorsan elfogy. 

Csak azt nem értem, hogy ha tudják az üzletben, hogy ez a tendencia, akkor miért nem próbálnak esetleg sokkal több árut beszerezni. Vagy ez túlzó elvárás lenne a vevő részéről? Persze az egyéb áruféleségekből nincs hiány – ez abból is látható, hogy a rengeteg áruval megpakolt raklap miatt sokszor alig lehet elférni a sorok között… de ez már egy másik történet. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!