Postabontás

2022.04.03. 08:32

Óvatosan a családfakutatással! - hívja fel a figyelmet olvasónk

Az egyik reggel a rádiót hallgatva lettem figyelmes a családfakutatásra.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Miközben a műsorvezetők igyekeztek hírességekkel, különleges esetekkel színesíteni a programot, a társalgásba bevont hallgatók is elmondtak néhány érdekességet. Beszámoltak arról, hogy így jutottak családi örökségük nyomára, vagy hogy így derült fény valamelyik felmenőjük sötét, bűnöző múltjára. Hallgatva a műsort jutott eszembe egy ismerősöm története, aki nyugdíjba vonulása után döntött úgy, hogy megpróbálja több generációra visszamenően felkutatni családfáját. 

 

Szép eredményeket ért el, ám miután néhány meghatározó ponton elakadt, arra gondolt, hogy egy profi céget bíz meg, hátha eredményesebbek lesznek. Több részletben igen komoly összegeket fizetett az irodának. Azonban később kiderült, hogy a professzionális cég munkatársai több ponton is vakvágányra futottak, és az általa már feltárt, igazolt eredményektől eltérő elemeket hoztak be a munkába. Vitájukból majdnem bírósági ügy lett, hosszú időbe telt, mire az anyagiakban el tudtak számolni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ez bizalmi munka, fontos az óvatosság és a körültekintés a megrendelő részéről. 

 

Lokálpatrióta 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!