Postabontás

2022.07.31. 19:00

Nehéz lenne lemérni a hulladékot?! - érdekes felvetést tett olvasónk

Természetesen én is elítélem azokat, akik felelőtlenül szemetelnek.

Dunántúli Napló

Fotó: Szabó Imre

Országút szélén kidobált, elszórt, kuka mellé hajított hulladék – mindezekkel sajnos szembesülünk, és a sort még lehetne folytatni. Mindenki, aki a városban él, tudja, hogy létezik Pécsen több hulladékudvar, ahol egy befizetett biokomos csekk felmutatásával elhelyezhető a hulladék. Én is ezt teszem, tettem. 

Az egyik hulladékudvar dolgozójával szóváltásba keveredtem. Az ott ülő munkatárs elkérte csekkemet és írni kezdett. Felvilágosított, hogy évente maximum 800 kg hulladékot lehet hozni. Mondtam neki, hogy én csak legfeljebb 50–100 kilónyit hozok, ami ebbe az éves maximális mennyiségbe simán belefér. Itt jött a következő felvilágosítás: tudom-e hogy ők akár 100 kilót is beírhatnak? 

Na itt elakadtam. Megkérdeztem, hogy miért tennék ezt, hiszen, amit hoztam, nem több 15 kilónál. Jelzem, a „dolgozó” nem tudhatta, hogy mit és mennyit szállítottam oda, mert semmi jel nem mutatta, hogy a székéből esetleg fel akarna állni, hogy szemrevételezze a mennyiséget. Se ő, sem más. Így állapította meg a magasított utánfutó tartalmát. Ami tehát szerinte 100 kiló. Megkérdeztem, hogy ha én ezt nem tudom elfogadni, akkor mi a megoldás? Erre ő: le kell mérni. Mire én: akkor rajta! 

Erre „szorgos” munkatárs azt mondta, át kell menni a Szigeti tanyára, mert itt nincs mérleg. Rádöbbentem, hogy itt bizony a józan ész nem segít. Átmentem a Szigeti tanyára, ahol udvariasan fogadtak. Szemrevételezték a hulladékot: 15 kiló. Mondom, legyen 20. És az is kiderült, hogy az előző helyen, ahol 100 kilóra saccolták a szállítmányt, nem törölték a szállítást. Így könnyen összejön a 800 kiló! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!