Ipar napjai

2019.05.15. 17:30

Egymást erősítve vesznek részt a kiállításon a pécsi szervezetek

Közösen mutatkozik be Pécs, az egyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint hét helyi ipari vállalkozás az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 szakkiállításon és vásáron. A rendezvény jelentőségéről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek.

Zs. K.

A HungExpo Budapesti Vásárközpontban az Ipar Napjai 2019 rendezvényen az idén az egyik legnagyobb standdal Pécs vesz részt. A pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint hét helyi ipari vállalkozás a közös megjelenéssel Pécs műszaki portfólióját mutatja be az ipari termékektől és szolgáltatásoktól kezdve a munka- és a képzéskínálatig, valamint a társ­kiállítók közötti kapcsolatokat is erősíteni szeretnék.

– A részvétellel be szeretnénk mutatni a beruházóknak a Dél-Dunántúl legnagyobb ipari parkját, az ország egyik legszélesebb oktatási portfólióját, a városban jelen lévő minőségi beszállítói hátteret, dinamikusan fejlődő K+F+I bázist, valamint Pécs kulturális és történelmi sokszínűségét – mondta Páva Zsolt polgármester.

Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról szólt, hogy a mostanihoz hasonló egységes fellépések jól szolgálják Pécs és Baranya országos átlaghoz való felzárkózásával kapcsolatos közös küzdelmet.

Gábriel Róbert, a PTE rektorhelyettese elmondta, évek óta egyre több területen, s egyre mélyebb formában alakultak ki együttműködések az egyetem és a gazdasági szereplők, valamint az önkormányzat között. Üdvözölte, hogy mindezek az erőfeszítések már komoly eredményekkel jártak, s a kiállítás éppen az ilyen lehetőségek számának növekedését hozhatja.

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja hozzátette, Pécs büszke lehet arra, hogy az elmúlt években a felek összefogása példaszerű, hiszen a közös gondolkodás, közös munka segíti az erőforrások jobb kihasználását.

Hazánk legnagyobb ipari rendezvénye

A Mach-Tech és Ipar Napjai szakkiállítás-együttes két­évente vonultatja fel a különböző ipari ágazatok szereplőit, a szakmai újdonságokat, a költséghatékony ipari megoldásokat és az Ipar 4.0 legújabb „hódításait”. A rendezvény iránt óriási az érdeklődés, húsz ország több, mint 550 vállalata mutatkozik be.

A legutóbbi, 2017-es esemény mind kiállítószámát mind látogatószámát tekintve az utóbbi időkben a legnagyobb ipari rendezvény volt hazánkban. Akkor 425 kiállító 19 országból, valamint csaknem 17 ezer látogató 39 országból érkezett.

A szerszámgépes és más gépipari szereplők, a robotgyártók, az elektronikai vállalatok, a logisztika képviselői, a vezérlések megvalósítói egy­aránt nagy számban mutatkoznak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában