beruházás

2019.06.21. 15:33

17 milliárdból épül motoralkatrészeket gyártó üzem Pécsen!

Több mint 17 milliárd forintos zöldmezős beruházással létesít motoralkatrészeket gyártó üzemet Pécsen a német thyssenkrupp, jelentették be pénteken Budapesten – írja a Pécsi Újság.hu. A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, nagy verseny folyt a befektetésért. Hoppál Péter országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy a tervezett kétszáz új munkahely mellett továbbiakat hoz létre a cég a városban.

Palotás Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

A Magnus Aircraft, a HARMAN, vagy éppen a BAT közelmúltban történt, illetve jelenleg is zajló fejlesztései mellett újabb komoly beruházás indul a városban. A világszerte ismert, német központú thyssenkrupp Pécsen, a Déli Ipari Parkban építi fel legújabb, motoralkatrészek gyártását végző üzemét, amellyel közvetlenül kétszáz új munkahelyet hoznak létre. Erről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a világ nyolcvan országában jelen lévő társaság hosszú távra tervez Pécsett.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő a sajtóeseményen elmondta, ünnepnap a mai, hiszen egy világcég érkezik Pécsre, amely egy modern gyárat épít, ahol nagy hozzáadott értékű munkahelyek jönnek létre.

Örömének adott hangot, hogy jelentős lépés történt a város újraiparosítása érdekében. A politikus reményét fejezte ki, hogy – jó együttműködés esetén – a most bejelentett kétszáz új munkahely mellett a jövőben továbbiakat hoz létre a társaság Pécsett.

A képviselő köszönetét fejezte ki a szaktárcának, illetve a befektetési ügynökségnek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, az autóipar napjainkban a magyar export huszonegy százalékát teszi ki. Mint elmondta, a thyssenkrupp beruházását nagy nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország. A komplexum létesítésének több mint 17 milliárd forintos költségéhez az állam 5,57 milliárd forint támogatással járul hozzá.

Az üzem építése szeptemberben kezdődik, a sorozatgyártás pedig 2020-ban indulhat el.

A sajtótájékoztatón Páva Zsolt polgármester és Decsi István alpolgármester is részt vett.

Önvezető rendszerekhez is fejlesztenek

A thyssenkrupp Magyarországon a leggyorsabban növekvő autóipari vállalatok közé tartozik: napjainkban öt telephelyen összesen csaknem kétezer munkatárssal dolgoznak együtt. A cégnél büszkék arra, hogy jelentős az innovációs tevékenységük, ennek keretében például kormányrendszerekhez fejlesztenek szoftvereket, de újszerű koncepciókon is dolgoznak, többek közt az önvezető rendszerekhez.

A német társaság a gyártás területén szintén a legújabb digitális technológia, az úgynevezett Ipar 4.0 szabványaira támaszkodik, így lesz ez a pécsi üzemben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában