hivatalos átadás

2021.01.19. 17:30

Kétszázmillió forintból újult meg a szupermarket a Konzum áruházban

Húszezer áru várja a vásárlókat a megújult pécsi Kossuth téri Coop szupermarketben, amit tavaly újítottak fel csaknem 200 millió forintból. A Mecsek Füszért Zrt. idén az általa működtett áruházak közül három felújítását tervezi.

Zsigmond József

Fontos volt a Mecsek Füszért Zrt. számára, hogy a meglévő hálózatot a tavalyi évben tovább korszerűsítse, aminek a pandémia sem tudott gátat szabni – hangozott el a pécsi Konzum áruházban lévő Coop szupermarket ünnepélyes átadóján. Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 2020-as beruházások közül kiemelkedik a pécsi Kossuth téri üzletük felújítása. Erre közel 200 millió forintot fordítottak, ebből teljesen megújult az üzlet, egy modern, 21. századi szupermarketet hoztak létre Pécs szívében. Kicserélték a boltban a padozatot, korszerűsítették a világítást, és az üzlettéren kívül egy új grillsarkot is kialakítottak.

– A Konzum áruház elhelyezkedése, adottsága nem a nagy bevásárlások helyszíne. Nem a kartonos kihelyezés jellemző ránk, minden terméket megpróbálunk esztétikusan, egyedileg kihelyezni a polcokra – emelte ki a vezérigazgató.

A felújított áruházban 50 millió forintra tehető a fogyasztói árukészlet értéke, a polcokon 20 ezer áru sorakozik. Mint a vezérigazgató lapunknak elmondta, ha harminc nap alatt megfordul a teljes árukészlet, az már jónak számít, ezt a pécsi szupermarket ráadásul felülteljesíti. Igaz, jelenleg megközelítőleg naponta kétezren vásárolnak náluk, ami ötszázzal marad el a pandémia előtti időszaktól, de remélik, hogy a járványhelyzet enyhülése, megszűnése után ugrásszerűen nő majd a forgalom.

– Egyetlen egy munkavállalótól sem váltunk meg a nehéz időszakban. Munkaszervezéssel, a munkarend átalakításával biztosítottuk azt, hogy valamennyi munkatársunk munkahelyét megőrizzük – hangsúlyozta Nagy Lajosné, aki közölte, hogy idén három nagyobb áruház felújítását tervezik, egyet Tolna megyében, egyet Tapolcán és egyet Pécsen, az Aidinger utcában.

Válasszuk a hazait, keressük a hazait

Horváth Zoltán kormánymegbízott kiemelte, a kormány programjai között szerepel a „Vedd a hazai terméket!”, így minden egyes megvásárolt áruval magyar munkahelyeket védünk meg. Hangsúlyozta, a most felújított szupermarket polcain több mint nyolcvan százalékban hazai termék található. Hozzátette, hogy a kormány két héttel ezelőtt döntött a vidékfejlesztési programról. Az elkövetkező hét évben közel 7500 milliárd forint áramlik majd vidékre, az agráriumba, az élelmiszeripari fejlesztésekre.

Meghódították a Dunántúlt

A Mecsek Füszért hetvenéves múltra tekint vissza. 1949-ben élelmiszer- és vegyiáru nagykereskedőként kezdte tevékenységét, napjainkban az 50 milliárd forintot meghaladó árbevételével a magyar kereskedelem és a Coop-csoport meghatározó szereplőjévé vált. A Dunántúl csaknem valamennyi megyéjében jelen vannak, 250 kiskereskedelmi egységet üzemeltetnek 170 magyarországi településen. A száraz árut illető logisztikai tevékenységüket 30 ezer négyzetméteren, három raktárban, Pécsen, Veszprémben és Nyíregyházán végzik, és onnan szolgálják ki a hozzájuk tartozó több száz partnert, kiskereskedelmi egységet. Friss áruval – tejtermékekkel, húskészítményekkel, tőkehússal – öt logisztikai raktárból látják el az üzleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában