Kerékpár

2021.02.21. 08:00

Elfogadták a kérelmet, támogatás érkezett

Kerékpárosbarát fejlesztések zajlanak Szigetváron.

T. V.

Budakalász, 2020. szeptember 18. Biciklizõk a Budapest és Szentendre közötti kerékpárúton az avatás napján, 2020. szeptember 18-án. Az 5,6 kilométeres útszakasz az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal része, amely az Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozik, és az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel több fontos, nagy európai folyót érintve. Ez az elsõ európai kerékpárút, amelyik érinti Magyarországot. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A szigetvári Almás-patak-Hoboli út közötti gyalog- és kerékpárút, valamint Szigetvár délnyugati városrészének kerékpárosbarát kialakítása volt a célja annak a projektnek, melyre 138,84 millió forint támogatást nyert a helyi önkormányzat és konzorciumi partnere, a megyei önkormányzat.

A beruházáshoz további 34,5 millió forint saját forrást biztosított Szigetvár városa, valamint 39,7 millió forint többlettámogatási igényt nyújtottak be. Eközben megtörtént a több mint 6 ezer méternyi kerékpárút kijelölése és 830 méternyi kerékpárút építése történt meg 2020-ban.

Az igénylését a megyei önkormányzat is jóváhagyta, majd ezt követően a kormány elé került a pluszforrás igény. A közelmúltban jelent meg a Magyar Közlönyben a többletforrás biztosításával kapcsolatos támogató határozat, ennek értelmében a szükséges 39,7 millió forintot biztosította a kormány a projekt befejezéséhez, ami így összesen 178,5 millió forintból valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában