Különleges gyártósort adnak át

2022.07.09. 16:32

Covid-tesztekhez szükséges eszközöket is gyártanak majd Kővágószőlősön

Különleges gyártósor átadására kerül sor július 12-én Kővágószőlősön, amelyen lélegeztetőgép alkatrészek és a covid tesztek chip komponenseinek előállítása is elvégezhető lesz.

bama.hu

Különleges gyártósor átadására kerül sor július 12-én Kővágószőlősön. A Femtonics Kft. által megvalósított beruházás révén, mely az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával jött létre, lehetővé válik exportképes magyar orvostechnikai és orvosdiagnosztikai termékek kifejlesztése és gyártása. A magyar cég lélegeztetőgépe és ultragyors Covid- tesztje iránt már most is nagy az érdeklődés, ezért is fontos biztosítani a gyártás feltételeit.

A fejlesztés eredményeként az orvostechnológiai kutatásra és gyártásra létrehozott, több mint 250 négyzetméteres gyártóüzem idegtudományi kutatások folytatására, többek között lézermikroszkópos mérések lebonyolítására biztosít lehetőséget, valamint gépészeti elemek készítésére is alkalmas. A gyártósoron a lélegeztetőgép alkatrészek és a covid tesztek chip komponenseinek előállítása is elvégezhető lesz, beépített minőségellenőrzési folyamatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában