Az első tapasztalatok

2022.07.08. 18:02

Sokan vásároltak pénteken délelőtt az új csarnokban

A reggeli rossz idő és a bejutási nehézségek után a délelőtt és a koradélután folyamán megtelt érdeklődőkkel az új vásárcsarnok épülete pénteken. Az első nap tapasztalataiból csemegéztünk.

Mohay R.

 – Eleinte nem volt túl sok érdeklődő, de később beindult a dömping – mondta lapunknak az egyik árus.

– Ez az első nap, még mindent szokni kell, azt is, hogy ki hol van, de ebbe idővel mindenki bele fog rázódni. Megoszlanak a vélemények, van, akinek nagyon tetszik, mások szerint túl zsúfolt a bódék környéke. Mi itt az asztaloknál szellősebben árulunk. Szerintem szép az új helyszín, a régi már hagyott maga után kivetnivalót – folytatta.

– Ez még csak az első nap, de eddig csupa pozitív tapasztalatot szereztem – mesélt benyomásairól egy pécsi kistermelő. – Megtaláltak régi vásárlók is, eddig csak egyiküknek nem tetszett az új helyszín. Az idősebbek közül a legtöbben elégedettek voltak ma. Jó ötlet, hogy modern termékek is megjelentek, például étrendkiegészítők, paleo ételek, gluténmentes pékáru, ezek iránt egyre nagyobb a kereslet. Apósom, aki nyolcvan elmúlt, azt mondta, így már minden egy helyen elérhető, nem kell a hipermarketbe mennie – folytatta.

Valóban, a kínálat rendkívül szélesnek bizonyult, az olyan alapvető zöldségek mellet, mint a paprika, paradicsom, hagyma, káposzta, burgonya, találhatunk déli gyümölcsöket, többféle cukkinit, fűszereket, homoktövisből készült termékeket is.

Paprikát, paradicsomot a legtöbb termelő árusít, különféle minőségben és árakon – találunk 650 forint/kg-ért mindkettőből, de máshol különleges hazai málna-paradicsomot is kóstolhatunk, közel dupla áron.

Több árustól is kérdeztük, mennyire jellemző a vegyszermentes termelés. Úgy tűnik, ilyen csak kisebb arányban fordul még elő a kínálatban. De beszéltünk Nedev Miklóssal is, aki mindent törekszik vegyszerek nélkül előállítani.

– Vagyunk néhányan, akik így termelünk, az áraink sem sokban különböznek az átlagtól – mondta.

– Csalánt, zsurlót és tejet használok, ez utóbbi például a gombák és vírusok ellen hatásos, illetve mindent kézzel gyomtalanítok. A káposztát a bogarak ellen néha minimálisan permeteznem olyan szerekkel, melyek nem szívódnak fel, de ezt is mindig jelzem a vevőknek, ugyanis vannak, akik különösen érzékenyek a permetszerekre, vagy kismamaként kerülik az ilyen zöldségeket – számolt be a termelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában