Keresi a szolgáltató az áramkimaradások okát

2022.08.23. 17:01

Egyre gyakrabban állnak le hosszabb-rövidebb időre a gépek a lakásokban Pécs-Újhegyen

Zs. J.

A kép illusztráció

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy Pécs-Újhegy több utcájában – többek között Szöcske, Bor, Barázda, Pala-Köz, Koksz, Arasz – egyre gyakoribbak lettek az áramkimaradások, de ezzel kapcsolatban a közösségi oldalon is több bejegyzés született már. 

Mint olvasónk közölte, korábban is volt, hogy egyszer-kétszer pár másodpercre, vagy percekre elment az áram, de mostanában ez a jelenség szinte naponta jelentkezik. Van olyan nap, amikor háromszor-négyszer is rövid kiesés van a hálózatban, ami a modern, érzékeny gépekre (mosógép, számítógépek, hűtő, monitor) kedvezőtlen hatást gyakorol, van, amelyik már felmondta a szolgálatot. 

– Újhegyen az E.ON munkatársai is észleltek kisebb, nem megfelelő hálózati működéseket az elosztóhálózati statisztikák alapján, melyek okozhattak néhány másodperces áramszüneteket ügyfeleinknél – közölte megkeresésünkre a cég sajtóosztálya.

– Munkatársaink az ilyen típusú, kisebb hibákat is minden esetben kivizsgálják, és mielőbb megkezdik a szükséges intézkedéseket. Ez jelen esetben is így történt, kollégáink már az érintett területek bejárását végzik, melynek hossza megközelíti a 100 kilométert

 – tették hozzá. 

Mint a sajtóosztálytól megtudtuk, az E.ON szakemberei eddig mintegy húsz kilométer nyomvonalat jártak be, túlnyomórészt szántóföldes, nehezebben megközelíthető területeken. Az eddigi bejárások eredményeként a cég munkatársai gallyazási hiányosságokat tapasztaltak, ezek megszüntetése megtörtént, emelte ki a cég. Emellett további hálózati elemekkel kapcsolatos problémát is feltártak, ezek megszüntetése szintén folyamatban van.

Az érintett hálózat nagy területi kiterjedése és a nehezebb terep miatt a bejárás és a hibafeltárás, majd azt követően a hibák elhárítása több időt vesz igénybe, de a cég sajtóosztálya kiemelte, hogy mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül feltárják és elhárítsák a zavarokat előidéző tényezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában