,,Cinkos, aki néma"

2022.11.09. 09:09

Kik a pécsi lakásmutyi valódi felelősei és haszonélvezői?

Péterffy Attila első polgármesteri napjaitól kezdve korrupciógyanús ügyek hálózzák be az önkormányzatot - olvasható a Fidesz közleményében.

Forrás: a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Pécsi Képviselőcsoportja

Fotó: Laufer László

Emlékezhetnek a pécsiek, alig néhány hete volt csak pozícióban a baloldal, de máris egy előre lemutyizott tanácsadói beszerzési eljárásra derült fény.

Most újabb vesztegetési botrány robbant ki a pécsi városházán. Alapos gyanú szerint a baloldalon egyesek kenőpénzért adtak ki lakásokat az elmúlt években. Az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban.

Az elmúlt három évben láthattuk, hogy az illetékesek miként verték szét a lakásosztályt, hogyan váltották egymást az újabb és újabb csoportvezetők, miként teremtettek egy olyan átláthatatlan káoszt, amiben aztán nyugodtan lehet halászni. De emlékezhetünk a Lánc utcát járó verőemberekre is, akiket szintén a baloldal városházi emberei vezényeltek.

Beszédes, hogy Péterffy Attila polgármester, Nyőgéri Lajos lakásügyi alpolgármester és Fogarasi Gábor, a lakásügyi bizottság vezetője is mélyen hallgat az ügyről. Pedig éppen ők azok, akiket felelősség terhel, ők az előkészítői és végrehajtói azoknak a lépéseknek és döntéseknek, amelyek mögött bűncselekmények sorozatának elkövetése áll, az ügyészség szerint.

Felszólítjuk őket, hogy haladéktalanul álljanak ki a pécsiek elé és tisztázzák magukat! Csak így kerülhetik el, hogy ők maguk is besározódjanak. Mert a magyar mondás szerint: bűnösök közt cinkos, aki néma! - fejeződik be a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában