Mezőgazdasági seregszemle

2023.07.14. 21:00

Augusztus: jönnek a Szentlőrinci Mezőgépnapok

Többéves szakmai hagyományt követve a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány és szakmai partnerei ismét várják a gazdálkodókat kétnapos szakmai rendezvényre a Szentlőrinci Mezőgépnapok során.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

Négy évvel ezelőtt új szakmai koncepció mentén indult útjára a Szántóföldi Gép- és Technológia Bemutató, amely ezt követően 2022-től kibővült tematikával, valamint új néven, Szentlőrinci Mezőgépnapok néven várja a szakma iránt érdeklődő gazdálkodókat.

Augusztus 9-én és 10-én két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja majd fel a rendezvény a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára. A két fő program az állógép-bemutató és a szántóföldi gyakorlati bemutató lesznek. – Változatlanul fontosnak érezzük, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind több bemutatásra kerüljön – fogalmaztak a szervezők.

– A számos baranyai agrár­esemény között idén is ez lesz az a komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket, s ahol a gyakorlatban, kézzel fogható közelségben is megtekinthető lesz a sok újdonság – tették hozzá.

A Mezőgépnapokat augusztus 9–10-én a Szentlőrinci Rendezvénycentrumban és a közelében kialakított szántóföldi gyakorlati bemutatóterületen látogathatják az érdeklődők.
A rendezvényt augusztus 9-én 9.30 órakor dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitja meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában