Múltból fakadó, jövőbe vezető

2023.07.12. 14:00

Folytatódik a Pécsi Tudományegyetem és az OTP gyümölcsöző kapcsolata (galéria)

Folytatja együttműködését az OTP Bank Nyrt. és a Pécsi Tudományegyetem. A felek közötti megállapodást a képviselők július 12-én írták alá a PTE Szenátusi termében.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Magyarország első egyeteme és az OTP Bank folytatja együttműködését a 2023-2024-es tanévben is, az erre vonatkozó dokumentumot ünnepélyes keretek között írták alá a Rektori Hivatalban. Ez a kapcsolat immáron több évtizedre nyúlik vissza, így méltán kaphatja meg az esemény a hagyományos jelzőt.

Az aláíráson jelen volt prof. dr. Miseta Attila, a PTE rektora, aki köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország egyik legnagyobb pénzintézete fontos szerepet tölt be az egyetem életében, és régóta együttműködő, támogató partnere az oktatási intézetnek, különösen a Közgazdaságtudományi Karnak. A rektor úgy gondolja, hogy ezt a kapcsolatot nem csak megtartani, hanem erősíteni is tudják. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy fölmerült és reményei szerint perfektuálódik is, hogy egy készségfejlesztési megállapodást is aláír a két intézmény a későbbiekben.

Beszédének végén Miseta Attila azt kívánta, hogy ez az együttműködés tényleg valóra váltsa mindazokat a reményeket, amelyek individuálisan és intézményesen is megfogalmazódtak. 

Az OTP Bank részéről Németh József ügyvezető igazgató volt jelen az aláíráson, aki beszédében elmondta, hogy nem szeretné a két intézmény közötti jó viszonyt elrontani. Sőt ezt a kapcsolatot bővíteni és erősíteni szeretnék. A megállapodás tartalma a múltból fakadó, de a jövőbe vezető. Alapvetően azt az innovatív szemléletet igyekeznek támogatni a saját innovativitásukkal, amely az egyetemen tetten érhető. Mindezt annak reményében – természetesen ebben van öncél a bank részéről –, hogy ügyfeleket szerezzenek az egyetemen, mind a hallgatók és mind az oktatók tekintetében, amire elég jó penetrációval rendelkezik a cég.

Németh József az OTP Bank nevében arra tett ígéretet, hogy a hagyományokat tiszteletben tartva és láttatva, ők ezt megpróbálják felvenni és a legjobb tudásuk szerint innovativitásában tovább vinni.

Idén is hallgatókkal lesz tele a tér

Mára már hagyománnyá vált, hogy a Pécsi Tudományegyetem igazi fesztiválhangulatot teremt PTE Pont ott Parti nevű eseményével a Széchenyi téren a ponthatárok kivetítése előtt, közben és után. Ez idén sem lesz másképp. Július 26-án a leendő és a jelenlegi PTE-s közösség igazán nagyot bulizhat. Vár rájuk zene, interaktív programok, kari játékok, PTE-s partnerek. Délután fél 6-kor indul a banzáj a programnyitó köszöntéssel, majd délután 6 órakor, a pontok kihirdetése előtt érkezik a térre Korda György és Balázs Klári. A házaspár után pedig Dj Kau gondoskodik a hamisítatlan buli atmoszféráról, majd a ponthatárok kihirdetése után következik az After Party. 

 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában