Bama.hu videó

2023.08.09. 14:06

Kezdetét vette a kétnapos szakmai program (galéria, videó)

Több éves hagyományt követve a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) a partnereivel idén is megszervezte a kétnapos szakmai rendezvényét. A Szentlőrinci Mezőgépnapokon a technikák és technológiák színe-javát vonultatja fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Az idei programon 24 kiállító várja az érdeklődő gazdákat, hogy megmutathassák nekik mindazokat a technikai és technológiai újdonságokat, amelyekre érdemes felfigyelniük az agrárgazdálkodónak. A résztvevők testközelből ismerhetik meg azokat a megoldásokat, amelyeket az eredményesebb gazdálkodás elérése érdekében érdemes beépíteniük az agrotechnikai folyamatokba.

A szerda délelőtti megnyitón elsőként Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott: a vidékfejlesztés egy nagyon hosszú folyamat, és sokszor nincsenek kézzelfogható eredményei.
– A vidékfejlesztés eredménye az is, ha a mezőgazdasági termelékenység hatékonysága javul, de eredménye lehet az is, hogy ha az idősödő generáció helyére lelkes fiatalok lépnek. A Szentlőrinci Mezőgépnapok rendezvényünkkel az általunk összekötött civil kormányzat, illetve egyéb szakmai partnereink összehangolásával mindig azt céloztuk, hogy megmutassuk, hogy a vidéki élet az alternatívája a városba költözésnek. A sikernek és a sikerességének nem felvétele a vidéki élet feladása – mondta.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) baranyai elnöke, Rittlinger József megköszönte a vállalkozói központnak, hogy életben tartja a rendezvényt, és összefogja a mezőgazdasági ágazat szereplőit a vármegyében. Beszélt a gazdálkodókat, a termelést, és a támogatási rendszert érintő változásokról, az idei év viszontagságairól, beleértve az alacsony felvásárlási árakat is.

Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár megnyitójában hosszasan beszélt az elmúlt másfél évben megbolydult gabonapiaci helyzetről, és kitért arra is, hogy az idei évtől változó támogatási rendszer hogyan érinti majd a gazdálkodókat. A kormány a szakmai partnereivel közösen igyekezett az Európai Unióval történő tárgyalások esetén a végrehajthatóságra törekedni, és a továbbiakban is minden segítséget igyekeznek megadni a feltételek teljesüléséhez.

Az augusztus 9-10-i Szentlőrinci Mezőgépnapok szakmai érdekessége ismét a gyakorlati bemutató, melyen ismét több mint tíz gépkapcsolat mutatja meg tudását, illetve használhatóságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában