Gratulálunk!

2023.09.04. 17:00

Összesen több mint nyolcezren kezdhetik meg tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetemen

Bama.hu

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők és felvettek számának növekedése a nyári (általános) felvételi eljárásban tapasztalt mértéket meghaladóan emelkedett, országos szinten a jelentkezők száma több mint 100%-kal, a felvettek száma pedig 85%-kal növekedett az előző év hasonló eljárásához képest. A több mint 17 ezer jelentkezőből így közel 12 ezer hallgatóval nőtt a felsőoktatásba felvett hallgatók száma – adta hírül a pécsi egyetem.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) esetében is folytatódott a kedvező tendencia, a pótfelvételi eljárásban is jelentősen, 65%-kal nőtt a jelentkezők száma, míg a felvettek száma 194 fővel, közel 50%-kal nőtt az előző év hasonló eljárásához képest.

A pótfelvételi eljárások sajátossága, hogy jellemzően önköltséges képzésekre kerülnek be a hallgatók, így az idén felvett 606 hallgató több mint 80%-a került be fizetős képzésre. A karok közül a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar teljesített kiemelkedően, köszönhetően a pedagógusképzés iránti megnövekedett érdeklődésnek.

Forrás: PTE

Az általános és pótfelvételi eljárásokban felvettekkel, az idegennyelvű képzésekre jelentkezett külföldi hallgatókkal, valamint a szakirányú és doktori képzésekre felvett hallgatókkal együtt a Pécsi Tudományegyetem új hallgatóinak száma meghaladhatja a nyolcezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában