Tanácsot is kérhetnek

2023.10.10. 07:40

Kiderül, hogy mi a jó komposzt titka

Újabb kedd, újabb kertészeti beszélgetés a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Közösségi Házban. Az október 10-ei délután 5 órai kezdésű programon két témában is információkhoz juthatnak az érdeklődők.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jerome.Romme

Október második keddjének középpontjában az árnyékos kert növényei, valamint a komposzt készítés áll.  

Azok számára, akik még kezdők a kertészkedésbe, fejtörést szokott okozni, hogy a kert árnyékosabb részeibe milyen növényeket ültessenek. Ezzel kapcsolatban is információkhoz juthatnak a beszélgetés résztvevői, valamint a komposzt készítés csínját-bínját is megismerhetik. Válaszok kaphatók a következő kérdésekre: Mit nevezünk komposztálásnak? Milyen anyagokból készülhet a komposzt? Mi ne legyen a komposztban? Hogyan komposztáljunk.

Utóbbi téma azért képezi részét a beszélgetésnek, mert október 10-én van a komposztálás napja, amely 2011-ben egy civil kezdeményezésként látott napvilágot. Ennek a jeles napnak a célja, hogy a HUMUSZ Szövetség felhívja a figyelmet a komposztálás, mint természetes hulladék újrahasznosítási módszerre Magyarországon is.

Ebben a két témában Buzás László nyugdíjas kertészmérnök tart előadást, amelyet követően pedig tanácsokat is kérhetünk a szakértőtől, aki készségesen segít mindenkinek.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában