Kiállítás

2023.11.22. 13:40

A halak veszik át a főszerepet a Pécsi Vásárcsarnokban

Az óriás gombák, a méhecskék, majd a denevérek után most november 23. és január 31. között a halak kerülnek a fókuszba a Pécsi Vásárcsarnokban.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Ádám János

Fontos számunkra, hogy ezekkel a kiállításokkal egyszerre értékes tudást és jó szórakozást is biztosítsunk a látogatóknak. A víziónk az, hogy az új vásárcsarnok, mint a régió legnagyobb piaca olyan legyen, ami nemcsak építészeti megjelenésével, de színes árukínálatával gasztronómiai és kulturális élményeket is nyújtva igazi közösségi térré váljon. Szeretnénk, ha az új Pécsi Vásárcsarnokra már nem, mint egyszerű piacra tekintenének! A csarnok nemcsak a vásárlások tere lehet, hanem találkozóhely és közös élmények színhelye is. 

A Magyarország halai elnevezésű tárlat bővebb ismereteket nyújt a látogatóknak a Magyarországon élő halfajokról és azok jelentőségéről, sőt hazánkban honos, élő halakkal is találkozhatnak a részvevők. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a vásárcsarnok nyitvatartási idejében. Január hónapban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, előzetes bejelentkezés alapján, iskolai osztályok, csoportok számára edukatív előadásokat és foglalkozásokat tartanak a témában. A szervezők, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak a rendezvény kialakítására, kivitelezésére és összeállításra. 

A program során együttműködő partnereink a Debreceni Természettár, a roll-up kiállítás tulajdonosa, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, akik a látványos eszközöket és a kiállítás magas szintű szakmai színvonalát biztosítják. 

Magyarország rendkívül gazdag halfajokban. A hazai folyók, tavak és patakok kiváló élőhelyeket biztosítanak számukra. A rendszeres halfogyasztás pedig számos egészségügyi előnnyel járhat. Arra bíztatunk mindenkit, hogy építse be a halféléket az értrendjébe, az alapanyagokat pedig szerezze be frissen a Pécsi Vásárcsarnokban - olvasható a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában