Ciao, Velence!

2023.11.22. 10:00

Pikáns, megbotránkoztató történetek, és karneváli forgatag

Pikáns, szaftos és megbotránkoztató történetek elevenednek meg Bárkányi Noémi Ciao, Velence! című kötetében, amelynek pécsi bemutatóját november 24-én tartják délután 5 órakor a Tudásközpont konferenciatermében.

Czeczon Enikő

Fotó: Yasonya

A kötetben az olvasó közelebbről megismerkedhet Casanova alakjával, akinek történetében előkerülnek a bizarul hangzó higanykúrák, a szifilisz, és az óvszer is. Mindemelett olvasás közben elmerülhetünk a karneváli forgatagba, és még az is kiderül, hogy ciao, mint köszönés, velencei gyökerekkel bír. Képet kaphatunk arról is, hogy miféle változást hozott a könyvnyomtatás elterjedése Velencében, vagy épp arról, hogy hogyan született meg a ma is ismert kurzív betűtípus, az Italic. De olyan kérdésekre is választ ad a kötet, hogy miért szorultak ki végül a főtérről a korábban ott lévő pici hotelek, a húspiac, a kis mozgó árusok és latrinák. És ha ez még mindig nem lenne elég, akkor a divat és parókák világa is feltárul az olvasó előtt.

A november 24-ei kötetbemutatón való részvétel ingyenes, amelyen a szerzővel Igrinyiné Vida Melinda beszélget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában