Tizedik alkalom

2023.11.12. 21:30

A térinformatika teljesen körülvesz bennünket

A Térinformatika Napját első alkalommal 1999-ben tartották. Ehhez a rendezvénysorozathoz 2013-ban csatlakozott a Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. Ebben az évben – tizedik alkalommal –, ismét megrendezésre kerül a Térinformatika Napja.

Bama.hu

Forrás: PTE TTK

A térinformatika – ha nem is tudunk róla – teljesen körülvesz bennünket: mobiljaink műholdas helymeghatározást használnak, digitális térképeken navigálunk, hogy ne tévedjünk el… De ennél a térinformatika többre is képes: forradalmasítja a mezőgazdaságot, a szállítmányozást, az üzleti életet; de még a repülés, vagy a közműhálózatok sem képzelhetők el térinformatika nélkül. A térinformatika az elmúlt évtizedekben szakmává, kézzelfogható valósággá és tudományággá fejlődött.

Ha szeretné megismerni ennek a szakmának az érdekességeit és a technológiában rejlő gyakorlati lehetőségeket, jöjjön el a „X. GIS Day – a Térinformatika Napja” című rendezvényünkre!

A belépés ingyenes. Helyszín: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. Vargha Damján Konferenciaterem.

Kezdés: 2023.11.15. 10 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában