Ünnepség

2023.11.13. 15:40

Egyedülálló kutatások folynak a Szentágothai János Kutatóközpontban

A Szentágothai János Kutatóközpontban immár 11. alkalommal tartottak ünnepséget, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. Hétfő délelőtt Miseta Attila rektor köszöntőjével kezdődött el a rendezvény. Mint mondta, a kutatóközpont egyfajta zászlóshajóként szolgál az egyetem kutatásainak tengerén. Valamint, hogy a kutatóközpont jelenleg is több nívós projektnek ad otthont.

Tóth Viktória

Fotó: Csortos Szabolcs

– Ötleteink vannak, ezen ötletek mögé az esetek többségében oda tudjuk tenni a megfelelő támogatást, szakmai teljesítményt. Bízunk abban, hogy a Szentágothai János Kutatóközpont ebben a kontextusban a jövőben is jól fog szerepelni. Nagyon komoly terveink vannak és van mire büszkének is lennünk. A Modern Városok Program keretében számos fejlesztés valósult meg, amelyek valós igényeket elégítenek ki.

A rektor után Czéh Boldizsár a kutatóközpont megbízott elnöke méltatta az intézményt. Összefoglalta, hogy az egyetem kidolgozta a stratégiai tervét, ezzel párhuzamosan a kutatóközpont is kidolgozta a saját tudományos stratégiáját, amelyben számos célt fogalmaztak meg.

– Az egyetem egyik kiemelt projektje a KrioEM Kompetencia Központ létrehozása, működtetése. Valamint jövőre szeretnénk bevezetni egy minőségirányítási rendszert, ez is sok feladatot ad mindannyiunk számára. Emellett fokozni szeretnénk az innovációs aktivitást, a pályázati aktivitást, a tudományos publikációk számát növelni.

Ezt követően Kovács L. Gábor professzor tartott előadást „Innovatív orvostudományi kutatások a termékenység zavarainak felismerésében és eredményesebb gyógyításában” címmel.

Díjat kaptak

A hagyományok szerint ezen az ünnepségen is elismertek két kimagasló munkát végző kutatót. A Szentágothai Díjat Szekeres Júlia, a Kutatóközpont Reproduktív és Tumor Immunológiai Kutatócsoportjának vezetője, az ÁOK Orvosi Biológiai Intézet és Központi Elektronmikroszkóp Laboratórium professor emeritája vehette át, míg a Junior Szentágothai Díj Krizsán Gergőhöz került, aki a Kutatóközpont Nagyintenzitású Terahertzes Kutatócsoport munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában