Siker

2023.12.10. 21:45

Első helyezést ért el a PTE Természettudományi Kar kollégája

A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát - VMTDK - idén 22. alkalommal rendezték meg az Újvidéki Egyetemen, amelyen pécsi siker is született.

Czeczon Enikő

Az említett konferencia Kárpát-medencei hatókörű, magyar nyelvű tudományos diákköri mozgalom, amelyek 100-150 hallgató vesz részt új kutatási eredményeivel a mintegy 50 tagú, nemzetközi tudományos bizottság aktív részvételével.

A PTE TTK honlapján az olvasható, hogy a VMTDK célja a vajdasági magyar tudományos utánpótlás tervszerű kinevelése, a tudományos/művészeti igényű, innovatív, értékteremtő tevékenység ösztönzése, a szakmai-tudományos identitás megerősítése, az Újvidéki Egyetem akadémiai polgárai közti kommunikáció elősegítése, a magyar nyelv felsőoktatási és tudományos közéleti színtereinek bővítése, közösségi tudatformálás, az Újvidéki Egyetemnek mint többnyelvű egyetemi modellnek a fejlesztése, a Kárpát-medencei hatókörű szakmai kitekintés elősegítése.

A VMDTK minden tudományterületetek és művészeti ágat felölel. Az idei éven heten képviselték a a PTE TTK-t: Kató Hargita – tanárszak –, Lampek Sz. Bettina – PhD hallgató –, Majoros Ivett – sportszervezés szak –, Eigner Eszter – PhD hallgató –, Molnár Ákos – tanársegéd, PhD hallgató –, Nagy Attila – PhD hallgató –, Sarus Tamás – tanársegéd, PhD hallgató –, akik a PTE Szentágothai Szakkollégium támogatásával vehettek részt a rendezvényen.

Molnár Ákos, a TTK STI tanársegédje, valamint a PTE BTK Neveléstudományi Doktori Iskola PhD hallgatójaként, a "doktoranduszi és fiatal kutatói" kategóriában a Társadalomtudományok III. szekcióban  – Pszichológiai tudományok, Sporttudományok, Szociológiai tudományok – 15 induló közül első helyezést ért el.

Mindemellett az Élő Természettudományok szekcióban Kató Hargita tanárszakos hallgató különdíjban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában