7,6 milliárdos támogatással

2023.12.10. 17:00

Hoppál Péter: fontos, hogy PTE versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani

Fontos, hogy a PTE, mint a Dél-Dunántúl egyetlen felsőoktatási intézménye versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani – hangsúlyozta a pécsi egyetemen a közelmúltban megvalósult beruházások kapcsán Hoppál Péter kormánybiztos a Facebook-oldalán.

Balikó Gergely

Fotó: Móricz István

A fideszes honatya bejegyzésében felidézte: mintegy 7,6 milliárd forintos támogatásból valósult meg a projekt, amelynek témája a Pécsi Tudományegyetem elsősorban orvosi, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi és pedagógusképzési szakok infrastruktúrájának és eszközállományának fejlesztése volt.

Az egyetem számos karán a gyakorlati és elméleti képzések javításának érdekében megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, továbbá orvosi, fogorvosi, gyógyászati, klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint Preklinikai Kutatási Központot is kialakítottak és felszerelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában