Vízgazdálkodás

2023.12.16. 12:30

Fontos fejlesztés zárult a közelmúltban a Tenkesalján

Sikeresen zárult Siklóson a „Csapadékvíz-hálózat fejlesztése Siklós városában” című projekt, melyre a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert közel négyszázmillió forint támogatást.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Kiss Annamarie

A projekt célja Siklós lakott területén lévő ingatlanok megvédése a külterületről lezúduló csapadékvizek, és a belterületen felgyülemlő csapadékvizek okozta vízkár veszélyeztetettségtől, ezzel együtt a csapadékvizek talajba történő beszivárgásának elősegítése a vizek helyben tartása érdekében; lakossági szemléletformálási akció lebonyolítása a környezettudatos és fenntartható csapadékvíz-gazdálkodás köztudatba való átültetése érdekében. 

A munkálatok a város több pontját érintették, mint például a Gordisai úttal, a Zenthe Ferenc térrel és a Zombori utcával párhuzamos árkokat, a Baross Gábor úttal párhuzamosan vezetett, Deák Ferenc utcáig haladó nyílt felszínű árkot és a Magyar utcából levezetett csapadékcsatornát, valamint a Rákóczi utcától az Ipar utcával párhuzamosan vezetett, az Attila utca irányába elforduló árkot. Ezenkívül a Jókai-ligettől a Baross Gábor utcáig vezetett csatornát és árkot, valamint a Siklós-Máriagyűdi városrész árkait és átereszeit. 

A szemléletformáló akció keretében a siklósi lakosok számára kiadványok készültek, illetve óvodások és általános iskolások számára különböző programok valósultak meg: rajzverseny, játékos foglalkozás óvodásoknak, interaktív vetélkedő iskolásoknak. Ezek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a csapadékvíz fontosságára, és különböző megoldásokat mutasson a csapadékvíz megtartására, a fenntartható vízgazdálkodásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában