A járásszékhelyi szerepet is erősíti a fejlesztés

2024.01.19. 16:40

A 21. századi egészségügyi igények tükrében újult meg a sásdi Szent György Patika

Megújult a sásdi Szent György patika, melyet dr. Deák Magdolna patikatulajdonos és a Patika Management Kft. együttműködésben modernizáltak. A gyógyszertár nem csak a helyi lakosok, hanem az egész kistérség ellátását szolgálja ki, ezáltal a fejlesztés tovább erősíti Sásd járásszékhelyi pozícióját.

Mohay Réka

Dr. Deák Magdolna 2007-ben vette át a gyógyszertár irányítását, és az elmúlt években meggyőződött arról, hogy meg kell felelniük a változó piaci igényeknek. A patika 2012-ben és 2013-ban átfogó felújításon esett át, azonban a gyorsan változó egészségipari trendek és a szabadpolcos kínálat növekvő népszerűsége arra sarkallta, hogy további lépéseket tegyenek a fejlődés érdekében.

A felújítást a Patika Management Kft. támogatta – a vállalat a Gyöngy és Alma patikák hálózatát menedzselik, átfogó elemzésekkel, forgalmi adatokkal, marketingtevékenységgel segítve a partnereket. A fejlesztés következtében Sásdon is létrejött a szabadpolcos önkiszolgáló részleg. A gyógyszertár tulajdonosa, dr. Deák Magdolna, aki személyesen is részt vett a beruházásban, elmondta, a modernizáció nemcsak a betegek számára hozott változást, de a patika szemléletét is átalakította. A tematizált szabadpolcok és a kibővített termékkör a vásárlói élményt növeli, miközben az egészségügyi és szépségápolási igényeknek is teljes körűen megfelel. A fejlesztés betegek számára kényelmes, átlátható vásárlási élményt nyújt.

A megújult patika sikerét a város polgármestere, dr. Jusztinger János is üdvözölte. Elmondta, a modernizált gyógyszertár nemcsak a helyi lakosok ellátását segíti, hanem a kistérségben élő 8000 lakos egészségügyi szolgáltatásait is ellátja. A polgármester hangsúlyozta, a magánvállalkozások részvétele és beruházása kulcsfontosságú a város fejlődése szempontjából. A Szent György patika megújításával Sásd egy modern, jövőorientált gyógyszertárt tudhat magáénak.
A település polgármestere hozzátette, a közeljövőben kerülhet sor egy további fejlesztés átadására Sásdon: májusban tervezik felavatni az új városközpontot a fedett piaccal együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában