Személyi változás a PEK-nél

2024.01.21. 11:30

Barkóczi: Teljes átalakítás kell a lakásgazdálkodásban!

Családi okok miatt átmenetileg az eddigi igazgatóhelyettes vette át a mintegy egy éve Pécsi Elszámoló Központhoz (PEK) érkezett igazgató helyét a városházi lakásmutyik miatt több nyomozással is érintett, az önkormányzati bérlakásokat kezelő intézményben – tudta meg a Dunántúli Napló.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

– Jelenleg hat esetben tudjuk, hogy komoly kérdések merültek fel a lakások kiutalásának jogszerűségéről: ezek közül két esetben egy szocialista városvezető családi érdekeltségébe, egy esetben egy szocialista pártvezető hozzátartozójának, míg három esetben egy jobbikos aktivista családjának használatába kerültek önkormányzati lakások 

– közölte még októberben Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő. A nemzeti oldal politikusa az után tartott sajtótájékoztatót, hogy kiderült, a vesztegetési gyanú után hivatali visszaélés kapcsán is indult nyomozás. 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Pécsi Ellátó Központ új igazgatója sem tudta tovább tétlenül nézni azt, ami a lakáskiutalások körül zajlik, és feljelentést tett, miután megvizsgálta azokat a dokumentumokat, amik alapján egy pécsi család három tagja is önkormányzati lakáshoz jutott. 

Az intézmény működésére rálátók szerint az új igazgató érkezésével minőségi változás kezdődött, a többi között ő távolította el a központtól az összes olyan munkatársat, aki érintett lehet a fenti ügyekben, és amennyire lehetett próbálta magát függetleníteni a helyi politikától. 

Az ő év eleji távozásával információink szerint az az igazgatóhelyettes lépett intézményvezetői pozíciójába, akinek eddigi működése alapján korábbi feletteséhez hasonló hozzáállást tulajdonítanak a központ működését ismerők. 

Érdekesség, hogy a Pécsi Elszámoló Központ a honlapján egyébként most is igazgatóhelyettesi pozícióba keres munkatársat. 

– Teljes szerkezeti átalakítás szükséges a pécsi lakásgazdálkodással kapcsolatban – húzta alá a nemzeti oldal politikusa, mondván, a jelenlegi helyzettel mindenki elégedetlen. Az is, aki kap lakást és az is, aki nem, az is, aki dolgozik benne és az is, aki csak hall róla – jegyezte meg. A képviselő szerint a szerkezeti átalakításnak fontos eleme, hogy a lakásgazdálkodás következetes és átlátható legyen, ennek kapcsán a Csizmadia Péter által tavaly ősszel felvázolt „Üvegzseb rendelet” megalkotásának fontosságát hangsúlyozta. 

Barkóczi Csaba utalt arra is, hogy a tavaly szeptemberben elfogadott új pécsi lakásrendelettel több gond is van. Egyfelől nem dolgozták ki rendesen, a háttere sem működik jól – fűzte hozzá. Szerinte az egész lakáskiutalási gyakorlat fő szempontja az átláthatóság kell, hogy legyen, mert minden ilyen eset mögött emberek vannak és emberi sorsok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában