120 helyszín

2024.01.08. 17:50

Kedvezőek a téli ünnepi ellenőrzések tapasztalatai 

A NAV baranyai munkatársai a téli akcióban csaknem 120 helyszíni ellenőrzést végeztek, melyeknél a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az áruk eredetét vizsgálták.

Bama.hu

Az ellenőrzések fókuszában a karácsonyi vásárra kitelepülők, a közterületeken alkalmi jelleggel árusítók, és a fenyőfaárusok voltak. A Széchenyi téri karácsonyi vásáron 14 ellenőrzött adózóból egynél találtak szabálytalanságot, be nem jelentett alkalmazottat. A vármegyében, több helyszínen, 53 alkalmi árus ellenőrzésekor 4 adózó nem adott nyugtát, 1 kereskedő pedig bejelentés nélkül foglalkoztatta a munkavállalóját. Az akcióban 25 fenyőfaárust ellenőriztek a hivatal munkatársai, mulasztást 4 esetben volt, 1 adózó nem adott nyugtát az ellenőröknek, 1 adózónál igazolatlan eredetű árut találtak, 1 adózó pedig bejelentés nélkül foglalkoztatta a munkavállalóit, valamint a korábbi napokra alkalmi munka helyett mezőgazdasági idénymunkára jelentette be őket - derül ki a hivatal közleményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában