Indul a szezon

2024.02.24. 14:40

Az éttermekbe szigorúan csak jelölt medvehagyma kerülhet

Wald Kata

Fotó: Lang Róbert

Elindult a medvehagyma-szezon, Pécsett a piacokon már néhány árus is megjelent: egy csokor gyógynövényért 500 forintot kérnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy a medvehagyma kereskedelmi célú gyűjtéséhez minden esetben engedély szükséges - az előzetes hozzájárulást magánterületre annak tulajdonosa, állami erdő esetén a területet kezelő erdészet állítja ki.

A hatóság kiemeli, hogy a gyógynövény eladási célra gyűjthető, de vendéglátó egység csak akkor használhatja fel a vásárolt medvehagymát, ha az meg van jelölve. Azaz a csomagolásán szerepel a forgalmazó neve és címe, a származási ország, a csomagolás dátuma vagy egyéb tételazonosító. Ezek az információk biztosítják az áru nyomonkövethetőségét. Fontos szempont továbbá, hogy a medvehagyma legyen friss, egészséges és tiszta, valamint felhasználásakor nagyon fontos betartani a vonatkozó higiéniai előírásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában