Élhető települések

2024.02.01. 07:00

Kivitelezési szakaszba érnek idén a pályázati projektek Villányban

Az idei év már a megvalósítások időszaka lesz Villányban is, több korábban elnyert pályázati projekt érhet ugyanis ebben az évben a kivitelezések szakaszába.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs.K.

Az idei évben több beruházás kezdődhet meg Villányban. Az Élhető települések felhívású pályázati projektekre a város önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást. Az egyik keretében a Damjanich János utcán, mint a város legjelentősebb közlekedési csatornáján új burkolatú járdákat alakítanak ki, a járdák és az út között pedig a zöldfelületek is megújulnak. A Kiserdőben egy futókört alakítanak ki, valamint egy széles térkő sétány épül majd padokkal, mely a jövőben egy hosszabb sétány részét fogja képezni. A gyerekek örömére pedig egy fából készült ügyességi pályát is kialakítanak itt. A sétány Damjanich János utca felőli részén egy fizetős nyilvános mosdó kap helyet, illetve egy okos pad.

A másik pályázat keretében a Rendezvénytéren található, megújult játszóteret bővítik tovább a nagyobb korosztály számára alkalmas új játszóeszközzel.

A tervek között szerepel egy kávézó épület mosdókkal és terasszal, mely lehetővé teszi, hogy az ide látogatók hosszabb időt töltsenek el a területen. A beruházás célja, hogy a terület egy komplex családi, rekreációs, szabadidős parkká fejlődjön. A kávézó és az új játszóeszköz megközelítéséhez térkőburkolat kerül kialakításra, továbbá egy 150 négyzetméter felületű esőkert. A rendelkezésre álló terület fennmaradó részét parkosítják. A két terület közötti árok átjárhatósága érdekében egy gyalogos hidat építenek.

A sportpályák meglévő műfű burkolatát gumiburkolatra cserélik és a teniszpályákat É-D irányba „forgatják be”, hogy a használóinak nagyobb játékélményt nyújtsanak. Mind a két sportpálya déli oldalán lelátókat alakítanak ki a nézőközönség számára.

Ezen kívül, egy harmadik pályázati projekt keretében a Táncsics árok helyreállítása is megvalósul, e beruházás célja, hogy az egyetlen és lehetséges nyomvonal felújítása, kiépítése és az összegyűlt vizek biztonságos bevezetése az egyetlen és lehetséges kerülő úti befogadó árokba. A fejlesztés biztonságos vízvezetést garantál és az iszapfelhalmozódás és szennyezés jelentős mértékben való csökkentését szolgálja.

Mayer István, Villány polgármestere elmondta, ezen felül a családsegítő szolgálat épületének energetikai korszerűsítésének, az óvoda udvar fejlesztésének és a bölcsőde megépítésének a kivitelezésére is várják már idén a vállalkozókat a közbeszerzési eljárások során. Különböző időpontokban, de remélhetőleg valamikor a tavasz elejétől a nyár elejéig elkezdődhetnek ezek a beruházások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában