Elismerték a legjobbakat

2024.03.03. 17:40

Díjazták a baranyai gazdaság legjobbjait

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén is döntött a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: PBKIK

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén is a baranyai gazdaság legjobbjait díjazta, emellett oklevelet adományozott az üzleti közössége azon tagjainak, akik idén a 20, 25 vagy annál régebb óta sikeresen működnek. 25 éves jubileuma alkalmából oklevelet adományoztak a Reichenbach-Kovács Kft.-nek és a Delta-Interváz Kft-nek, 30 éves jubileuma alkalmából a Perfekt Zrt. pécsi kirendeltségének, 35 éves jubileuma alkalmából pedig a Rokána Kft-nek.

A Baranya Gazdaságáért Díjat Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere vehette át, hiszen városvezetőként a térség gazdasági fejlődését, munkahelymegőrző és -teremtő beruházások elindítását és támogatását menedzseli. A vármegye egészének fejlődését szolgáló kikötő, a mohácsi Duna híd, az M6 autópálya fejlesztése és a Mohács 500 program elkötelezett motorja. Az általa szervezett mohácsi nagyvállalati klub, a támogatott sport és kulturális közösségek mind erősítik a várost és annak környezetét. 

Pécs Gazdaságáért Díjat kapott a Körber Hungária Kft., amely több mint ezer dolgozójával széleskörű szolgáltatásokat nyújt a berendezés- és gépgyártás területén.

Az Év Üzletembere Díjjal Teszárik Zoltánt, a komlói Anderson Group Hungary Kft. ügyvezetőjét ismerték el, Életmű Díjjal pedig Várszegi Gyula épületgépész mérnököt, vállalkozót jutalmazták. Elnöki Kitüntető Oklevelet kapott Csirke Balázs, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnöke és Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója. Az Év Fiatal Üzletembere Díjjal Viczencz Gábort, az árnyékolók és vezérlési rendszerek gyártásával foglalkozó Warema Sun Shading Systems Hungary Kft. pécsi gyár vezetőjét ismerték el.

Címzetes Kamarai Tanácsos elismerést kapott Dr. Fedor Ferenc, és Kamarai Tanácsos elismerést vehetett át Schmidt Enikő.

A Baranyai Idegenforgalmi Díjjal a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot tüntették ki, ugyanis folyamatos és látványos fejlesztéseik, szakvezetéses túráik, a gyermekprogramok, az ismeretterjesztő előadások, rendezvények, természetfotós programok nagyban hozzájárulnak az idegenforgalom helyi kínálatának sokszínűségéhez és folyamatos fejlesztéséhez.

Baranyai Szakképzési Díjat vehetett át Pesti András fotográfus mester, Miseta Zoltán szakács mester, a kamara Szakképzési Bizottságának a tagja, és az Informatikai Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. A Baranyai Innovációs Díjjal az idén a HC Linear Kft-t tüntették ki, a Baranyai Környezetvédelmi Díjjal pedig a Kronospan-Mofa Hungary Kft-t jutalmazták. A Dr. Záray Károly-díjat idén Szücs Krisztina vehette át.

Az Év Kereskedője Díjat a Pécsi Kosárközösség kapta, amely hiánypótló szolgáltatást nyújt a termelők kínálati és a lakosság keresleti oldala között a rövid ellátási lánc megteremtésében, fenntartásában és dinamikus bővítésében. Mohács Gazdaságáért díjat vehetett át Vágner Attila, az irodabútor-gyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. ügyvezetője. A Komló Gazdaságáért díjat a CH.Schneider Kft, a Szigetvár Gazdaságáért díjat a GLT Szigetvár Kft., a Siklós Gazdaságáért díjat pedig Riegl Gábor Siklós polgármestere kapta meg. 

Mindezeken felül a térségben végzett turisztikai tevékenységért az elnökség Elismerő oklevelet adományozott az Orfűi malmok csapata részére, és Papp Gábornak a gasztronómia területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

A díjátadó ünnepségen mondtak köszönetet dr. Bércesi Ferencnek is, aki a békéltető testület munkáját tagként, majd 7 évig elnökként irányította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában