Martonfán volt teríték és agancsszemle

2024.03.02. 17:10

Eredményesen zárult a baranyai Dúvadhét

2024-ben ismét hullajtott agancs szemlével és közös vármegyei terítékkel zárult a Baranya vármegyei dúvadhét – adta hírül csütörtökön az OMVK Baranya vármegyei szervezete.

Balikó Gergely

Forrás: OMVK

Mint közölték, Martonfán, a Vadász- és Ifjúsági Központ udvarán, szemerkélő esőben került sor a közös terítékre, ahol az egy hetes vadászat eredményének értékelése mellett, a résztvevők a területükön ebben a szezonban begyűjtött hullajtott agancsokból is elhozták a legerősebb szárakat.

A megjelenteket Agyaki Gábor az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte. A terítéket, a dúvadgyérítés eredményét ifjabb Fullér Miklós a Területi Vadgazdálkodási Bizottság elnöke ismertette a megjelentekkel, a Baranya Vadászkürt Együttes szignáljai 123 szőrmés ragadózónak adták meg a végtisztességet – részletezte a kamara.

Tájékoztatásuk szerint ebben az évben is díjazták a három legeredményesebb vadászatra jogosultat, valamint a legeredményesebb egyéni vadászt.

 2024-ben első helyen végzett az Ormánság Gyöngye Vt., második a Greenfield Vt., harmadik pedig a Bóly Zrt. lett. A legjobb egyéni teljesítményért Berecz Lajos a Bóly Zrt. hivatásos vadásza vehetett át díjat 

– tették hozzá.

A kamara kitért arra is, hogy a tapasztalatok alapján ebben az évben kissé később indult az agancshullatás, emiatt a tavalyihoz képest kevesebb agancsszárat szemlélhettek meg az érdeklődők. 

Ahogy arra Fullér Miklós is kitért értékelőjében, bizakodva tekinthetünk a jövőbe, a baranyai gímszarvas minősége kiemelkedő, amiről a szemlén is meggyőződhettek a szakemberek. A legerősebb bemutatott agancsszár 5,10 kilogramm volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában