Jön a ramazuri

2022.09.15. 09:59

Jéggel, sok esővel, erős széllel érkezik az ősz

Nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk. Többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk csapadékra, heves zivatarra a megyében. Péntektől erőteljes lehűlés kezdődik.

Zs.J.

Fotó: Shutterstock

Jelentősen átalakul a Kárpát-medence időjárása a következő napokban, ugyanis nedvesebb léghullám érkezik fölénk, ezáltal több helyen számíthatunk csapadékra, esőre, záporra, zivatarra egyaránt, és szélre, mondta videóbejegyzésében Kókai Ádam, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa. 

Péntektől egyre hidegebb levegő érkezik, beköszönt az ősz.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: met.hu)

Csütörtök

Narancssárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat a hevesebb zivatarok miatt Baranyára. A zivatarok környezetében viharos széllökésre (60-80 km/h, heves zivatarok esetén 90-100 km/h), jégesőre (1-3 cm, heves zivatarok esetén 2-4 cm) kell számítani, illetve az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű (25-40 mm) csapadék is hullhat. Az este folyamán északnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör, de elszórtan még késő este is lehet néhány gyengébb zivatar.

Péntek: 15-23 fok. Eső.

Szombat: 12-15 fok. Eső.

Vasárnap: 8-18 fok. Eső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!